Echtscheiding via bemiddeling.


Een echtscheiding is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in ons leven.
We maken de keuze om een hoofdstuk van ons leven te beëindigen, soms de juiste keuze voor onszelf als individu, maar daarom is het niet minder belastend.

Net daarom is het belangrijk om dit op een zo positief mogelijk manier aan te pakken, dit is net wat bemiddeling kan bieden.


Tijdens de bemiddeling zoeken jullie naar een oplossing die werkt voor jullie en jullie gezin, zonder inmenging van derden, zonder competitieve spelingen van een rechtzaak, gewoon de focus op wat jullie belangrijk vinden.

Tijdens de bemiddeling zal er aandacht zijn om respectvol naar elkaar te luisteren en ruimte om duidelijk te maken wat voor jou belangrijk is.


Tijdens de bemiddelingssessies is er ruimte om creatief na te denken en tot een oplossing te komen die perfect aansluit bij jullie wensen. Zo kom je tot een oplossing waar iedereen zich in kan vinden.


Tijdens het traject wordt er rekening gehouden met het uit de echt scheidende koppel, maar ook met jullie als persoon, als individu en met eventuele kinderen.

Er komt veel kijken bij een echtscheiding


De bemiddelaar is de perfecte persoon om de communicatie in de juiste banen te leiden, op eender welke plaats jullie je mentaal bevinden. 
Vaak is er een verschil van stadium waarin partners zich bevinden en hierdoor ontstaat miscommunicatie, onbegrip, radeloosheid en boosheid.

Deze gevoelens voegen niets toe aan het pad die jullie moeten bewandelen om tot een goede oplossing te komen.
Dit is ook de voornaamste reden waarom het vaak tot de welbekende "vechtscheiding" komt. Bij zo'n echtscheiding is er nooit iemand die echt "wint", maar er zijn zeer zeker altijd verliezers. Eén partner, beide partners en heel voorkomend ook de kinderen.

We verliezen emotioneel, financieel en zelfs vaak ook fysiek.

Bemiddeling draait om begrip, respect, duidelijke communicatie en vooral een win-win situatie.

De bemiddelingsovereenkomst is bindend en volledig zelf in te vullen.
Er wordt nagedacht over wat werkt voor jullie en voor de kinderen.