Vermogensplanning


Voor velen is en blijft dit een gevoelig en moeilijk onderwerp. 
Niet zozeer omdat het over geld en goed gaat - want inderdaad daar spreken we ook niet graag over - maar vooral omdat het ons doet denken aan onze eigen sterfelijkheid.

Terwijl, we toch best wel allemaal weten dat we hier maar voor bepaalde tijd zijn? 


Al die jaren hard werken, denken over wat we doen met die centen, hoe we kunnen genieten van het leven, maar genoeg kunnen nalaten voor onze erfgenamen.

Opzettelijk spreken we hier niet enkel over kinderen. Sommige mensen sparen hun hele leven voor iemand of iets anders, willen dat hun eigen kinderen en hun pluskinderen een deel krijgen, of is er een wens om een goed doel te steunen... 


De meeste mensen hebben wel een idee wat ze voor ogen zien voor hun vermogen, jammergenoeg blijft dit vaak ook gewoon bij denken.
Resultaat, de verdeling komt sneller dan verwacht en niks werd geregeld, vaak weten de nabestaanden zelfs niet wat de overledene eigenlijk wou.

Als bemiddelaar maken wij een moeilijk onderwerp heel bespreekbaar, in een veilige omgeving en oor voor iedereen.


Vermogensplanning tijdens een bemiddelingstraject legt alles bloot, het zorgt voor een harmonie binnen de familie, net omdat iedereen zijn eigen ding kan inbrengen.


Jij hebt je idee, maar je partner denkt er misschien anders over. Of het kind die jij in gedachten hebt, durft misschien niet zeggen dat zij dit niet zo zien.


Wil je niet gewoon dat iedereen gelukkig is?

Dat jij met een gerust hart weet dat jouw/jullie harde werk niet voor niks is geweest en dat je het meest optimale kiest voor iedereen en ook eens de financiële kant bekijkt (belastingen etc.)?


Vermogensplanning geeft je rust in je hoofd, een stevige voorbereiding op later en gaat familieruzies uit de weg.

Als er vragen zijn waarom jij dit idee hebt, ben je er nog om het uit te leggen, speculatie is niet nodig.



De normale gang van zaken schiet in actie, de wet heeft de nodige voorschriften en de nabestaanden moet het verder maar oplossen en bekijken hoe ze het regelen.
Geregeld met familieruzies als gevolg.


Net daarom geloven wij er zo sterk in dat vermogensplanning belangrijk is, en niet enkel als je 90 jaar oud bent.

Iedereen die werkt aan een vermogen - of zelfs nog maar op de lotto speelt - heeft een idee van hoe hij/zij het geld verdeeld ziet. 

Er zijn ontelbare mogelijkheden en wegen die je kan bekijken en kan kiezen, tijdens het leven en daarna.

Natuurlijk gaat het ook niet enkel om wat jij wil... wat als jij in gedachten hebt dat je zoon de zaak zal overnemen, maar die zoon eigenlijk helemaal geen interesse heeft om die job te doen? Misschien doet hij het uit schuldgevoel tegen zijn zin of verkoopt het de zaak door aan iemand anders? Misschien heeft je dochter wel interesse in de zaak, maar heeft ze geen enkele interesse in het ouderlijk huis. Het ouderlijk huis waar je andere dochter zo van houdt en haar herinneringen daar koestert.


Kan het niet, dat je zoon interesse heeft in de zaak, maar eigenlijk nu al aan het roer wil staan, terwijl je nog kan ondersteunen?